Publikácia je zameraná na 100 druhov najčastejšie pestovaných rastlin, okrem zeleniny a ovocia. Tvoria ich obilniny, strukoviny, olejniny ň, okopaniny, priadne rastliny, krmoviny (trávy, )datelinoviny, jednoročné a viacročné krmoviny), koreninové a liečivé rastliny. Okrem základných údajov (botanicko-morfologická charakteristika, nároky na pestovateľské prostredie, technológia pestovania, aplikácia hnojív, sejba o organizácia porastu, ošetrovanie počas vegetácie, zber vo výžive, ľudovom liečiteľstve a medicíne doplnené farebnými fotografiami nadzemných a podzemných orgánov. Umožňuje čítateľovi oboznámiť sa nielen s ich pestovaním, ale aj využitím vo výžive a liečbe. Biologicky účinné a aktivné látky v rastlinách sú schopné aj pred rakovinou, bojovať proti baktériam a vírusom. V spojení so zdravým životným štýlom a pohybol umožňujú udržiavať správnu funkciu orgánov a znížovať úmrtnosť.
Skryť popis- Nakladateľ: Prof. Ing. Ján Novák, PhD.
- Kód:
- Jazyk: Slovenčina
- Väzba: Pevná
- Počet strán: 325
- Šírka balenia: 15 cm
- Výška balenia: 22 cm
Recenzie