Diéty pri chorobách pažeráka, žalúdka a dvanástnika majú svoje osobitosti, ktoré vyplývajú predovšetkým z toho, že hlavným a najčastejším faktorom, ktorý za istých okolnosti poškodzuje sliznice týchto organov a neraz v nich vytvára erózie a vredy - je žalúdočna kyselina. Tieto choroby sú veľmi časté a diétne stravovanie je súčasťou terapie. Okrem medikamentóznej liečby je dodržiavanie zásad stravovania pri jednotlivých problémoch s trávením kľúčové. Správnym stravovaním, pacienti dokážu znížiť pôsobenie kyseliny na sliznice týchto orgánov. Ešte zložitejšie sú diétne opatrenia po operáciách žalúdka, v knihe si pacient nájde všetky potrebné rady k stravovaniu po operáciách. Okrem informáciách o diétnej liečbe kniha poskytne čitateľovi informácie o prejavoch, diagnostike, endoskopickej, chirurgickej a medikamentóznej liečbe. Pri užívaní liekov si pacienti prečítajú ako užívať lieky na predpis ale aj na voľný predaj ktoré sú bežne dostupné v lekárňach.
Skryť popis- Nakladateľ: Raabe SK
- Kód:
- Rok vydania: 2022
- Jazyk: Slovenčina
- Väzba: Brožovaná/paperback
- Počet strán: 188
- Šířka balení: 21 cm
- Výška balení: 22 cm
- Hloubka balení: 10 mm
- Váha balení: 520 g
Recenzie