Knedľa je národným jedlom mnohých národov.Môže byť malá ako čerešňa, veľká ako lpta, guľatá, podlhovastá, a dokonca stlačená ako placka.Bola jedlom chudboných, dodnes je pokrmom každodenným, nenáročným na prípravu, ale je aj pokrmom sviatočným a rafinovaným.Môže byť slaná i sladká, môže byť...
prečítať celé
Knedľa je národným jedlom mnohých národov.Môže byť malá ako čerešňa, veľká ako lpta, guľatá, podlhovastá, a dokonca stlačená ako placka.Bola jedlom chudboných, dodnes je pokrmom každodenným, nenáročným na prípravu, ale je aj pokrmom sviatočným a rafinovaným.Môže byť slaná i sladká, môže byť hlavným jedlom, prílohou, vložkou do polievky i dezertom. Podáva sa samostatne aj s prílohami, varí sa, smaží, pečie, môžeme ju jesť teplú i studenú.
Skryť popis